Barista skills


SCA - sertifiointikurssit

SCA eli Speciality Coffee Association on maailman johtava kahviammattilaisten järjestö, jonka tarkoituksena on edistää tietämystä laatukahveista ja osaamista kahvinvalmistuksessa. 

Aiemmin järjestö oli nimeltään SCAE eli Speciality Coffee Association of Europe. Sen yhdistyttyä Amerikan vastaavan toimijan kanssa tuloksena oli SCA, globaali erikoiskahvialan järjestö. 

Kahviosaamisen edistämiseksi järjestö on luonut SCAE Coffee Diploman. Coffee Diploma sisältää kuusi eri moduulia. Coffee Diploman nimeä ei ole toistaiseksi muutettu, vaikka järjestön nimi onkin muuttunut. 

Tutkintoon voivat järjestää koulutuksia ainoastaan sertifioidut kouluttajat (AST = Authorised SCA Trainer). Instituutin kouluttajista Emmi Kinnunen ja Ulla Suoraniemi ovat suorittaneet AST-kurssin Barista Skills -moduulin osalta ja voivat toimia SCA:n kouluttajina sekä myöntää järjestön koulutuksiin liittyviä Barista Skills -sertifiointeja. Paulig Barista-instituutti on tällä hetkellä ainoa SCA:n koulutuksia järjestävä taho Suomessa.

Barista Skills -moduulin sertifikaatteja on kolmea eri tasoa ja jokaisen kurssin päätteeksi osaaminen testataan teoria- ja käytännön kokeella. 

SCA:n valtuutettuja kouluttajia on ollut Pohjoismaissa toistaiseksi yllättävän vähän, vaikka kahviosaajia täällä riittää. 

Mahdollisuus SCAE:n sertifikaattien suorittamiseen Suomessa on iso askel kohti koulutustason ja ammattitaidon nostamista.

Tutustu kurssitarjontaamme osoitteessa www.pauliginstituutti.fi 

Lisätietoja instituutti@paulig.com