SCA - sertifiointikurssit

SCA eli Speciality Coffee Association on maailman johtava kahviammattilaisten järjestö, jonka tarkoituksena on edistää tietämystä laatukahveista ja osaamista kahvinvalmistuksessa. 

Kahviosaamisen edistämiseksi järjestö on luonut SCA Coffee Skills Programin, joka sisältää kuusi eri moduulia. 

Tutkintoon voivat järjestää koulutuksia ainoastaan sertifioidut kouluttajat (AST = Authorized SCA Trainer). Instituutin kouluttajista Emmi Kinnunen, Ulla Suoraniemi, Karoliina Mäkelä ja Jori Korhonen ovat suorittaneet AST-kurssin. Emmi, Ulla ja Jori toimivat AST-kouluttajina Barista Skills -moduulin osalta ja myöntävät ko. koulutuksiin liittyviä sertifikaatteja. Karoliina toimii AST-kouluttajana Brewing-moduulin osalta ja myöntää ko. koulutuksiin liittyviä sertifikaatteja.   

Paulig Barista -instituutti on tällä hetkellä ainoa SCA:n koulutuksia järjestävä taho Suomessa.

Kumpikin moduuli koostuu kolmesta eri tasosta. Jokaisen kurssin päätteeksi osaaminen testataan teoria- ja käytännön kokeella. Kurssin läpäisseet saavat kansainvälisen sertifikaatin.  

SCA:n valtuutettuja kouluttajia on ollut Pohjoismaissa toistaiseksi yllättävän vähän, vaikka kahviosaajia täällä riittää. 

Mahdollisuus SCA:n sertifikaattien suorittamiseen Suomessa on iso askel kohti koulutustason ja ammattitaidon nostamista.

Tutustu kurssitarjontaamme osoitteessa www.pauliginstituutti.fi 

Lisätietoja [email protected]